Doorgaan naar hoofdcontent

Deken " Gezellig Hoek van Holland


Eind juli, heb ik mijn gehaakte deken, die tevens ook te koop staat, ingeleverd bij de Expositie "Van Alles Wat" van het KUZhuis in Hoek van Holland. Een expositie waarbij kunst te bewonderen is, die door de inwoners van ons dorp is gemaakt.

Afgelopen vrijdag werd mij gevraagd of ik tijdens de jaarlijkse braderie een demo "haken" wilde geven.  En om nu in het kader van de expositie te blijven, kwam ik op het idee om samen met de inwoners van ons dorp een deken te haken. Het idee is super leuk ontvangen door het KUZhuis. 

Zie hier het bericht op hun facebookpagina.

***

Jolanda S. Felix wil een kleed haken met alle Hoekse bewoners!!!!! a. s. Zaterdag tijdens de Braderie is er voor het KUZhuis o. a live schilderen! Met Hannie van Gijzen kunt u aan de slag.. El van Leersum komt schilderen e. d.
Kunt u nu niet schilderen, dan wil Jolanda graag een mooi kleed met alle hoekenezen haken!!!

Lees hier haar super idee!
***
Een deken gehaakt door, de inwoners van Hoek van Holland ( bezoekers van het KUZhuis )
Samen werken aan een mooie deken, hoe groot ze gaat worden, hangt geheel af van het aantal square's die er gehaakt worden.

Iedereen kan en mag meedoen,

Haakt u gezellig mee tijdens de braderie op zaterdag 10 augustus, of levert u een square in?

Kunt u nog niet haken, geen probleem, u mag het altijd proberen, ook al haakt u geen hele square, dan haak ik hem voor u af en mag ze gewoon mee in de deken,

De square's worden gehaakt met katoen 8/4 op naald 3,5 mm. En hebben een afmeting van 11 x 11 cm
Wat gaat er met de deken gebeuren, zult u zich afvragen, de deken zal verloot worden.

Voor € 1,- koopt u een lootje bij het KUZHuis, iedereen die een lootje heeft gekocht, dingt mee voor de deken. De helft van de verkochte lootjes gaat naar het KUZhuis, zodat zij nog meer mooie exposities kunnen houden voor/door de inwoners van Hoek van Holland.

De Deken, die de naam "Gezellig Hoek van Holland" zal gaan dragen, zal afhankelijk van het aantal deelnemers in september/oktober verloot worden.

Bij de deken die verloot wordt, komt een "certificaat met de namen van de makers en een wasvoorschrift" Zodat de nieuwe eigenaar nog lang plezier mag beleven van de deken.


***

Extra Informatie

Voor wie thuis zijn of haar restjes katoen garen wil doneren voor de deken en alvast aan de slag wil gaan, is hier het haakschema. 
Mocht u mee willen doen, maar u kunt niet langs komen zaterdag 10 augustus,stuur gerust een priveberichtje via facebook of via het contactformulier welke u rechts bovenaan de pagina vindt onder de 3 streepjes. 

Inleveren mag ook later, de deken zal in zo medio september in elkaar gezet worden.***

Het patroon,                                                                                                                                       
Beschreven patroon
  

Toer 1 Maak een magische ring. Haak 1 v. , dan 3 l (= eerste st).   
Haak 15 st in de magische ring. Sluit met een hv.  Toer  Haak 3 l (= eerste st) en 1 l.  
Haak op ieder stokje 1 st, 1 l. Sluit met 1 hv.  Toer Haak 3 l (= eerste st), daarna 2 st om de l. 
Haak 1 st in ieder st en 2 st om iedere l van toer 2.  
Sluit met 1 hv 
Toer 4  Haak 1 l en 1 v boven de 3 l van toer 3. 
*Haak 5 l, sla 2 st over, 1 v in de volgende steek 
2 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 v, 2 l, sla 2 st over, 1 v.* 
Herhaal * 3 keer. De laatste v vervang je met 1 hv in de 1e v.  
 Toer 5  1 hv om de 5-l-boog. Haak om de boog 3 l ( = eerste st),  4 st, 3 l, 5 st. 
Haak 1v om iedere 2-l-boog, 5 st om iedere 3-l-boog en om iedere 5-l-boog 
st, 3 l, 5 st. Sluit de toer met 1 hv in de derde losse. 
 Toer 6  4 hv in de st, 1 hv om de lossenboog Haak om de 3-l-boog 1 l en *1 v, 3 l, 1 v.  Ga verder met 5 l, sla de 5 st over, 1 st  in de v van toer 5, 3 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 st in de v, 5 l, sla 5 st over*. Herhaal * 3x. Sluit de toer met 1 hv.  Toer 7  1 hv om 3-l-boogje, 3 l (= eerste st), 2 st, 2 l, 3 st. Haak 5 st om iedere 5-l-boog, 3 st om iedere 3-l-boog. Haak in iedere hoek 3 st, 2 l, 3 st. Sluit de toer met 1 hv. Hecht de draad af.

***


Reacties

Populaire posts van deze blog

Charlottes Dream Blanket - Prinsessen Droom Deken

Charlottes Dream Blanket is omgedoopt tot de Prinsessen Droom Deken. 

Onze kleine meisje heeft zelf de gekleurde bolletjes garen op volgorde gelegd en mama haakt vrolijk verder.

Uiteindelijk heb ik het vervolg patroon ook gevonden op de site Around the Base.

Mocht je deken ook willen haken?  Haak dan deel 1 t/m 3 van de Charlottes Dream Blanket ( link staat in mijn vorige post), haak totaal 3 toeren vasten tussen de opengewerkte rand en de schelpjes van het patroon Around the Base.


Uiteraard kan je zelf je kleurstelling samenstellen. Of ze geheel in een kleur haken 


Inmiddels ben ik bij de toer na de popcorns van deel 2 van Around the Base en mijn deken meet inmiddels 49 x 49 cm.  Ik haak ze op naald 3,5mm met het garen van Hobbii. Het gekleurde garen is : Cotton Kings Print en het eru garen is: We Love Yarn, beide geschikt voor naald 2,5 - 3,5 mm. Tevens zijn beide garens 100% katoen. Alleen over de We Love Yarn, ben ik niet geheel tevreden, daar zitten aardig wat knopen en draad-bre…

Eerste post

Mevrouw Konijn blijft voortleven, alleen in de vorm van een Blog.  De pagina die jullie gewend waren, heb ik opgezegd, wat al niet geheel makkelijk ging helaas. Maar de kosten die met de pagina samen ging, haalde ik helaas niet uit de verkochte werken. Jammer, maar helaas. 

Maar dan nu, een blog, mijn eerste echte blog. Hopelijk gaan jullie als lezers er net zoveel plezier aanbevelen, als wat ik ga hebben met het plaatsten van de geschreven stukjes. 

Heel veel plezier met het lezen en eventueel volgen van mijn blog. En tips zijn uiteraard welkom.

Groetjes Jolanda

Vintage Baby Cape

Via een gezamelijke vriend, werd mij gevraagd of ik kon helpen bij het maken van een Vintage Baby Cape.Zelf had ik niet zo'n patroon in mijn bezit, inmiddels wel en inmiddels nog een aantal vintage babypatroontjes, ook deze zal ik in de loop der tijd vertalen.
Alleen is het patroon geheel in het engels geschreven. Voor mij geen probleem, moet alleen even mijn hoofd erbij houden.

Nu wilde ik met alle liefde het patroon vertalen, zodat de persoon die er om vroeg, dit zelf kan maken voor de baby die in april verwacht wordt.

Dus hup de kast in, bolletje garen, haaknaald en starten maar.

Het vertaalde patroon, zal ik straks te koop aanbieden. Voor een klein bedrag, alleen op vertoon van aanschaf van het originele engelse patroon.  Het originele patroon vindt je hier;
https://www.etsy.com/nl/listing/267318734/vintage-crochet-pattern-pdf-baby-cape?ref=shop_home_active_9&crt=1

Het patroon is te koop voor 1,25. Wil je dit patroon ook, stuur dan een berichtje.