Doorgaan naar hoofdcontent

Deken " Gezellig Hoek van Holland


Eind juli, heb ik mijn gehaakte deken, die tevens ook te koop staat, ingeleverd bij de Expositie "Van Alles Wat" van het KUZhuis in Hoek van Holland. Een expositie waarbij kunst te bewonderen is, die door de inwoners van ons dorp is gemaakt.

Afgelopen vrijdag werd mij gevraagd of ik tijdens de jaarlijkse braderie een demo "haken" wilde geven.  En om nu in het kader van de expositie te blijven, kwam ik op het idee om samen met de inwoners van ons dorp een deken te haken. Het idee is super leuk ontvangen door het KUZhuis. 

Zie hier het bericht op hun facebookpagina.

***

Jolanda S. Felix wil een kleed haken met alle Hoekse bewoners!!!!! a. s. Zaterdag tijdens de Braderie is er voor het KUZhuis o. a live schilderen! Met Hannie van Gijzen kunt u aan de slag.. El van Leersum komt schilderen e. d.
Kunt u nu niet schilderen, dan wil Jolanda graag een mooi kleed met alle hoekenezen haken!!!

Lees hier haar super idee!
***
Een deken gehaakt door, de inwoners van Hoek van Holland ( bezoekers van het KUZhuis )
Samen werken aan een mooie deken, hoe groot ze gaat worden, hangt geheel af van het aantal square's die er gehaakt worden.

Iedereen kan en mag meedoen,

Haakt u gezellig mee tijdens de braderie op zaterdag 10 augustus, of levert u een square in?

Kunt u nog niet haken, geen probleem, u mag het altijd proberen, ook al haakt u geen hele square, dan haak ik hem voor u af en mag ze gewoon mee in de deken,

De square's worden gehaakt met katoen 8/4 op naald 3,5 mm. En hebben een afmeting van 11 x 11 cm
Wat gaat er met de deken gebeuren, zult u zich afvragen, de deken zal verloot worden.

Voor € 1,- koopt u een lootje bij het KUZHuis, iedereen die een lootje heeft gekocht, dingt mee voor de deken. De helft van de verkochte lootjes gaat naar het KUZhuis, zodat zij nog meer mooie exposities kunnen houden voor/door de inwoners van Hoek van Holland.

De Deken, die de naam "Gezellig Hoek van Holland" zal gaan dragen, zal afhankelijk van het aantal deelnemers in september/oktober verloot worden.

Bij de deken die verloot wordt, komt een "certificaat met de namen van de makers en een wasvoorschrift" Zodat de nieuwe eigenaar nog lang plezier mag beleven van de deken.


***

Extra Informatie

Voor wie thuis zijn of haar restjes katoen garen wil doneren voor de deken en alvast aan de slag wil gaan, is hier het haakschema. 
Mocht u mee willen doen, maar u kunt niet langs komen zaterdag 10 augustus,stuur gerust een priveberichtje via facebook of via het contactformulier welke u rechts bovenaan de pagina vindt onder de 3 streepjes. 

Inleveren mag ook later, de deken zal in zo medio september in elkaar gezet worden.***

Het patroon,                                                                                                                                       
Beschreven patroon
  

Toer 1 Maak een magische ring. Haak 1 v. , dan 3 l (= eerste st).   
Haak 15 st in de magische ring. Sluit met een hv.  Toer  Haak 3 l (= eerste st) en 1 l.  
Haak op ieder stokje 1 st, 1 l. Sluit met 1 hv.  Toer Haak 3 l (= eerste st), daarna 2 st om de l. 
Haak 1 st in ieder st en 2 st om iedere l van toer 2.  
Sluit met 1 hv 
Toer 4  Haak 1 l en 1 v boven de 3 l van toer 3. 
*Haak 5 l, sla 2 st over, 1 v in de volgende steek 
2 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 v, 2 l, sla 2 st over, 1 v.* 
Herhaal * 3 keer. De laatste v vervang je met 1 hv in de 1e v.  
 Toer 5  1 hv om de 5-l-boog. Haak om de boog 3 l ( = eerste st),  4 st, 3 l, 5 st. 
Haak 1v om iedere 2-l-boog, 5 st om iedere 3-l-boog en om iedere 5-l-boog 
st, 3 l, 5 st. Sluit de toer met 1 hv in de derde losse. 
 Toer 6  4 hv in de st, 1 hv om de lossenboog Haak om de 3-l-boog 1 l en *1 v, 3 l, 1 v.  Ga verder met 5 l, sla de 5 st over, 1 st  in de v van toer 5, 3 l, sla 2 st over, 1 v in volgende steek, 3 l, sla 2 st over, 1 st in de v, 5 l, sla 5 st over*. Herhaal * 3x. Sluit de toer met 1 hv.  Toer 7  1 hv om 3-l-boogje, 3 l (= eerste st), 2 st, 2 l, 3 st. Haak 5 st om iedere 5-l-boog, 3 st om iedere 3-l-boog. Haak in iedere hoek 3 st, 2 l, 3 st. Sluit de toer met 1 hv. Hecht de draad af.

***


Reacties

Populaire posts van deze blog

Wee-Baby-Element deken

Veel mensen hebben de garen-webshop Hobbii al ontdekt. Ik sinds kort voor het eerst wat besteld. Wat een fijn garen is het katoen 8/4 om mee te werken. Zo lekker zacht en splijt niet.Ik had al een officiƫl garen pakket gekocht voor dit prachtige dekentje Wee-Baby-Element, van HooksandYarn, maar wilde hem eerst even "proef draaien", aangezien de allereerste soort van mislukt is en nu als kussen ligt te pronken op het bed van onze dochter.

Gisteren begonnen en inmiddels in week 3 aangekomen van de Call.

De kleurtjes garen, dus uitgezocht online en met kleur nr 3 er inmiddels op, vindt ik hem wel heel erg gaaf/ kleurrijk worden.  Dan ben ik bang dat met het orginele pakket hij een beetje saai gaat worden. Ach we gaan het wel zien, eerst deze maar verder af haken en er een lieve eigenaar voor zoeken. Al wil onze dochter hem al inpikken voor haar poppen.

Inmiddels zit er al een tweede, totaal anders patroon aan de deken gehaakt. Nog eventjes en we kunnen het eind resultaat late…

Eerste post

Mevrouw Konijn blijft voortleven, alleen in de vorm van een Blog.  De pagina die jullie gewend waren, heb ik opgezegd, wat al niet geheel makkelijk ging helaas. Maar de kosten die met de pagina samen ging, haalde ik helaas niet uit de verkochte werken. Jammer, maar helaas. 

Maar dan nu, een blog, mijn eerste echte blog. Hopelijk gaan jullie als lezers er net zoveel plezier aanbevelen, als wat ik ga hebben met het plaatsten van de geschreven stukjes. 

Heel veel plezier met het lezen en eventueel volgen van mijn blog. En tips zijn uiteraard welkom.

Groetjes Jolanda

Bestelling van maar liefst 5 dekentjes

Onze lieve dochter is echt een poppenmoedertje.

Vanmiddag,
Ik zat lekker te haken aan de Element deken, en moest nog 1 toer om deel 7 klaar te hebben. En zei dat hardop.

Waarop dochterlief reageert,

Mama, wil je dan een dekentje maken voor mijn poppen. Een voor Bella, Bonka, Kate, Kelly en Melody?

Mama,
Tuurlijk wil ik een dekentje maken voor je, lieverd, maar geen 5. Alle poppen kunnen toch we onder een dekentje slapen, is toch gezellig?
Ik laat haar een baby dekentje zien met bloemen. Het voorbeeld was blauw met wit.
Krijg ik als reactie,

Die bloemen zijn wel mooi hoor mama, maar het dekentje moet wel roze zijn hoor, anders vinden mijn kinderen het niet mooi.

Maar goed dat ik een aardige voorraad garen in huis heb en toen ze op bed lag, stiekem al begonnen aan haar dekentje.
Morgen even nog een paar bolletjes erbij halen.