(Pak)Zooi stampot uit de oven

Benodigdheden voor 4 grote eters ( voor ons uiteraard veel te veel )

  • Kilo aardappelen ( kruimig )
  • 1 paksoi of 2 kleintjes
  • 1 ui
  • 1 paprika ( rode )
  • 2 lente uitjes / bos uitjes
  • 1/2 doosje champigons
  • Spek blokjes
  • 125 gram roomkaas met knoflook
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • geraspte kaas
  • Kippendij filet / kippen pootjes / kippen vleugeltjes
  • roomboter

Braad in roomboter het vlees gaar en kook de aardappelen.

Snipper de ui, snijdt de paprika in blokjes en de lente ui in ringen. Snijdt de champigons in plakjes. Snijdt de paksoi

Bak de spekjes uit, laat ze uitlekken en fruit in het uitgebakken spekvet de ui, voeg de paprika toe. Voeg de paksoi en de lente ui toe. Bak deze kort mee. Haal ze van het vuur en laat ze uit lekken. Bak in dezelfde pan, de champigons en laat deze ook uitlekken.

Stamp de aardappelen fijn, roer er een ei ( zonder schil ) door heen, scheutje melk en de roomkaas. Als alles goed door geroerd is en de stampot is voor u de juiste dikte, voeg dan het groente mengsel toe m de champgions komen later.

Vet de overschaal in en doe de stampot in de ovenschaal. Maak een kuiltje in het midden en leg hier de champgions in, strooi wat geraspte kaas langs de randen van het kuiltje. Leg het vlees verdeeld over de ovenschotel heen.

Verwarm hem op 180 graden voor ongeveer 20 minuten in de oven. Is ze helemaal afgekoeld, verwarm ze dan minimaal 35 minuten op 180 graden in de oven

De jus van het vlees, kunt u naar gewenst nog even opwarmen en afblussen en bij de stampot serveren.

Door het ei, welke door de stampot zit, wordt ze wel machtig. Deze kan je eventueel weg laten en je stampot aanmaken met alleen wat melk.

Eet smakkelijk.